OVH Community, your new community space.

network issue... 30kb/sec to washington


Myatu
27-11-2009, 16:35
Pingdom, yes

Ashley
27-11-2009, 14:38
Quote Originally Posted by undisclosedp
Hey Myatu, What are you using for those graphs?
Looks like Pingdom?

undisclosedp
27-11-2009, 14:10
Hey Myatu, What are you using for those graphs?

Myatu
27-11-2009, 11:57
It has improved quite a bit since about the 15th. This is from Herndon, Virginia (Usually the Washington, DC entry point).



PS: These aren't ping response times

BELLonline
27-11-2009, 11:40
I was just confirming that speeds to the US had been particularly bad recently - I'm not sure if they still are. It is true that OVH don't guarantee speeds outside certain countries - it is very cheap bandwidth so to be expected really.

RapidSpeeds
27-11-2009, 11:28
Quote Originally Posted by monkey56657
Just a note that the ping loss for OVH routers is normal. They treat all ping packets as low priority and can just drop them at will if there is anything remotely more important coming through.
Are you guys who are still posting read that?

lukus001
17-11-2009, 20:18
Try doing a TraceRoute to see if there is a couple of Hops causing problems?

BELLonline
17-11-2009, 16:19
I can confirm that speeds to the USA have been terrible over the last few days

freshwire
13-11-2009, 23:07
Just a note that the ping loss for OVH routers is normal. They treat all ping packets as low priority and can just drop them at will if there is anything remotely more important coming through.

fvigotti
12-11-2009, 22:44
now ocnnection seems fine.. the issue occurr only on GMT afternoon time..
wget http://www.wdc01.softlayer.com/downloads/test.zip -O /dev/null
--22:48:54-- http://www.wdc01.softlayer.com/downloads/test.zip
Resolving www.wdc01.softlayer.com... 208.43.118.51
Connecting to www.wdc01.softlayer.com|208.43.118.51|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 11536384 (11M) [application/zip]
Saving to: `/dev/null'

100%[================================================== ================================================== ====================================>] 11,536,384 3.18M/s in 3.5s

22:48:57 (3.18 MB/s) - `/dev/null' saved [11536384/11536384]


this should be the speed of always.. not just evening

fvigotti
12-11-2009, 18:05
35% [===============================================> ] 4,126,550 54.9K/s eta 70s

now..

Connecting to www.wdc01.softlayer.com|208.43.118.51|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 11536384 (11M) [application/zip]
Saving to: `/dev/null'

63% [================================================== ===================================> ] 7,306,358 52.8K/s eta 42s


as i said very unstable

fvigotti
12-11-2009, 18:03
sometimes touch about 500kb/sec to me too.. but very unstable.. most of the time stay under 100kb/sec!!! and it's unusefull at this speed... gigabit try to keep the download active for a minute or so.. anyway depend.. some minutes goes a bit better.. some worse.. i have a mysql replication application wich take 27 seconds to download 2.3 mbyte...

gigabit
12-11-2009, 18:00
Download speed ~500KBs, ping ~100ms.

NickW
12-11-2009, 17:56
Same for me. Extremely variable and unstable speed. The lowest it got to was around 50KB/s and the highest around 400KB/s. This is on my RPS.

# wget http://www.wdc01.softlayer.com/downloads/test.zip -O /dev/null
--17:57:47-- http://www.wdc01.softlayer.com/downloads/test.zip
Resolving www.wdc01.softlayer.com... 208.43.118.51
Connecting to www.wdc01.softlayer.com|208.43.118.51|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 11536384 (11M) [application/zip]
Saving to: `/dev/null'

100%[=======================================>] 11,536,384 123K/s in 69s

17:58:56 (164 KB/s) - `/dev/null' saved [11536384/11536384]

fvigotti
12-11-2009, 17:53
pingint this ovh.net switch from my ovh servers (wich are not under bandwidth low priority (i use no more than 1.5mb/sec x server.. and i have 5 servers..)
it give me 100% packet return.. but crazy latency... that's probably because from external location then i get packet loss.. ?

64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=86 ttl=253 time=4.10 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=87 ttl=253 time=4.16 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=88 ttl=253 time=4.06 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=89 ttl=253 time=12.9 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=90 ttl=253 time=4.08 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=91 ttl=253 time=4.04 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=92 ttl=253 time=4.07 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=93 ttl=253 time=4.47 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=94 ttl=253 time=4.06 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=95 ttl=253 time=178 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=96 ttl=253 time=32.3 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=97 ttl=253 time=98.3 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=98 ttl=253 time=150 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=99 ttl=253 time=24.1 ms
64 bytes from 94.23.122.125: icmp_seq=100 ttl=253 time=99.9 ms

fvigotti
12-11-2009, 17:48
pinging from my USA server (wich works fine for the rest of the world)
i get 19% packet loss to : 30g.ldn-1-6k.routers.ovh.net



--- 94.23.122.125 ping statistics ---
100 packets transmitted, 81 received, 19% packet loss, time 99028ms
rtt min/avg/max/mdev = 82.857/115.797/506.599/66.157 ms

fvigotti
12-11-2009, 17:42
i'm trying to investigate this issue from both locations to understand where the problem is... if you have any info pls tell me
thanks

fvigotti
12-11-2009, 17:37
hi i have some server in washington and since some weeks the speed between al my ovh server and washington server has been really slow..
i mean.. to download a small mysql log of 700 kb it takes about 15 seconds!

you can do yourself some speed tests..
http://www.softlayer.com/facilities_wdc.html

http://www.wdc01.softlayer.com/downloads/test.zip
http://www.wdc01.softlayer.com/downloads/test100.zip


in some minutes the connection touch 300kb.. but then goes also under 30kb/sec and start very slow!

a ping to the location also showed 6/7% packet loss

--- 208.43.118.51 ping statistics ---
100 packets transmitted, 94 received, 6% packet loss, time 99112ms
rtt min/avg/max/mdev = 87.478/97.490/101.941/3.285 ms

i have some applicance distribuited worldwide wich cannot run because this slow/bugged connection

please could someone from ovh give me some advice/ETA for resultion?
regards,
Francesco