We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Getting packet loss


milanyc
07-03-2008, 16:39
Quote Originally Posted by oles@ovh.net
>> I repeat: there is no more problem with your dedicated server. I had
>> a wrong setup for your and only your server. I've fixed it.

>
> I hear what youre saying, but unfortunately I still experience sporadic
> packet loss,


I understand what you say, but:
- your basic problem was resolved
- if you still have a problem, it's an another one. you have to resend
the traceroutes, the ip, & co so I will be able to see your problem
again in the global point of view. thanks.
Thanks for the effort.

oles@ovh.net
07-03-2008, 07:50
>> I repeat: there is no more problem with your dedicated server. I had
>> a wrong setup for your and only your server. I've fixed it.

>
> I hear what youre saying, but unfortunately I still experience sporadic
> packet loss,


I understand what you say, but:
- your basic problem was resolved
- if you still have a problem, it's an another one. you have to resend
the traceroutes, the ip, & co so I will be able to see your problem
again in the global point of view. thanks.


milanyc
07-03-2008, 07:34
Quote Originally Posted by oles@ovh.net
> SHould I reinstall again since the packet loss is still sporadic? COuld

I repeat: there is no more problem with your dedicated server. I had
a wrong setup for your and only your server. I've fixed it.
I hear what youre saying, but unfortunately I still experience sporadic packet loss, and hard disk choking. I was hoping that you would test the hard disk as it might be failing.

Thanks a lot.

oles@ovh.net
07-03-2008, 05:00
> SHould I reinstall again since the packet loss is still sporadic? COuld

I repeat: there is no more problem with your dedicated server. I had
a wrong setup for your and only your server. I've fixed it.


milanyc
07-03-2008, 01:37
Quote Originally Posted by oles@ovh.net
milanyc a écrit:
>
> oles@ovh.net;1105 Wrote:
>> > Tracing route to ns200552.ovh.net [91.121.111.28]
>> > [24.29.98.141]

>>
>> fixed.

>
> Can i ask you what happened ?


my fault. mistake in setup.
SHould I reinstall again since the packet loss is still sporadic? COuld it be a bad hard disk? I've had Windows till today when i installed Ubuntu Desktop 7.10.
I've also havent been getting the best speeds in the last week or so.
Do you mind looking into it?

Thank you so much for your great help

oles@ovh.net
06-03-2008, 23:14
milanyc a écrit:
>
> oles@ovh.net;1105 Wrote:
>> > Tracing route to ns200552.ovh.net [91.121.111.28]
>> > [24.29.98.141]

>>
>> fixed.

>
> Can i ask you what happened ?


my fault. mistake in setup.


milanyc
06-03-2008, 19:07
Quote Originally Posted by oles@ovh.net
> Tracing route to ns200552.ovh.net [91.121.111.28]
> [24.29.98.141]


fixed.
Do you mind me asking what happened?

Thank you

oles@ovh.net
06-03-2008, 18:58
> Tracing route to ns200552.ovh.net [91.121.111.28]
> [24.29.98.141]


fixed.


milanyc
06-03-2008, 18:41
ping from Norway:


Pinging 91.121.111.28 with 32 bytes of data:

Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=57ms TTL=50
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=55ms TTL=50
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=56ms TTL=50
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=55ms TTL=50
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=55ms TTL=50
Request timed out.

Btw is this server located in Paris or Roubaix ?

milanyc
06-03-2008, 18:38
Quote Originally Posted by oles@ovh.net
> Request timed out.
> Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=90ms TTL=50
> Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=91ms TTL=50
> Request timed out.


it's not an internal backbone problem.

--- 91.121.111.28 ping statistics ---
26 packets transmitted, 26 received, 0% packet loss, time 25234ms
rtt min/avg/max/mdev = 4.089/4.270/4.453/0.105 ms

no packet lost.

can you send the traceroute to and from your IP ?
Here are from 2 different locations. I happen to be in New York City at the moment.

From NYC:

Tracing route to ns200552.ovh.net [91.121.111.28]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 4 ms 5 ms 5 ms xxxxxxxxxxxxxx
3 6 ms 5 ms 19 ms gig-4-2-nycmnyw-rtr1.nyc.rr.com [24.29.98.141]
4 5 ms 5 ms 7 ms pos-6-2-nycmnyrdc-rtr1.nyc.rr.com [24.29.119.29]

5 7 ms 7 ms 7 ms tenge-0-0-0-nwrknjmd-rtr.nyc.rr.com [24.29.119.9
4]
6 8 ms 8 ms 8 ms ae-4-0.cr0.nyc30.tbone.rr.com [66.109.6.78]
7 9 ms 8 ms 7 ms ae-1-0.pr0.nyc20.tbone.rr.com [66.109.6.163]
8 8 ms 8 ms 7 ms 66.109.9.210
9 167 ms 221 ms 225 ms 020G.gsw-1-6k.routers.ovh.net [213.186.32.130]
10 87 ms 88 ms 87 ms 020G.rbx-1-6k.routers.ovh.net [213.186.32.226]
11 88 ms 89 ms 88 ms rbx-34-m1.routers.ovh.net [213.251.191.97]
12 90 ms * * ns200552.ovh.net [91.121.111.28]
13 * * * ns200552.ovh.net [91.121.111.28]
14 * 89 ms * ns200552.ovh.net [91.121.111.28]
15 89 ms 91 ms * ns200552.ovh.net [91.121.111.28]

Trace complete.

Here is one of my clients from Norway:

1 63 ms 199 ms 127 ms 10.0.0.1
2 12 ms 12 ms 12 ms
3 20 ms 20 ms 20 ms
4 20 ms 20 ms 19 ms
5 19 ms * *
6 * 20 ms *
7 19 ms 20 ms 20 ms 213.248.104.117
8 33 ms 33 ms 33 ms s-bb1-link.telia.net [80.91.249.27]
9 59 ms 149 ms 96 ms s-b1-link.telia.net [80.91.252.69]
10 33 ms 33 ms 35 ms global-ic-120468-s-b1.c.telia.net [213.248.77.21
4]
11 59 ms * 59 ms 020G.gsw-1-6k.routers.ovh.net [213.186.32.130]
12 69 ms * 62 ms 020G.rbx-1-6k.routers.ovh.net [213.186.32.226]
13 56 ms 57 ms 57 ms rbx-34-m1.routers.ovh.net [213.251.191.97]
14 * 55 ms * ns200552.ovh.net [91.121.111.28]

It looks quite messy around my server

oles@ovh.net
06-03-2008, 18:32
> Request timed out.
> Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=90ms TTL=50
> Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=91ms TTL=50
> Request timed out.


it's not an internal backbone problem.

--- 91.121.111.28 ping statistics ---
26 packets transmitted, 26 received, 0% packet loss, time 25234ms
rtt min/avg/max/mdev = 4.089/4.270/4.453/0.105 ms

no packet lost.

can you send the traceroute to and from your IP ?

milanyc
06-03-2008, 18:14
Ok. This is NOT cool. Just reinstalled the server with Ubuntu this time, and again, Im timing out. timing me out sporadically. Could be a bad drive.

Pinging 91.121.111.28 with 32 bytes of data:

Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=89ms TTL=50
Request timed out.
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=96ms TTL=50
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=91ms TTL=50
Request timed out.
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=89ms TTL=50
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=89ms TTL=50
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=89ms TTL=50
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=90ms TTL=50
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=90ms TTL=50
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=90ms TTL=50
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=90ms TTL=50
Reply from 91.121.111.28: bytes=32 time=91ms TTL=50
Request timed out.

etc.....

PLease look into this issue asap.
Thank you very much.

milanyc
06-03-2008, 17:52
Im just gonna reinstall see if the problem gets fixed. I used Windows, now ill try Ubuntu Desktop and see what happens.

milanyc
06-03-2008, 17:40
Hi there,
Ive had a Large+ server for about a month now, and recently ive been getting packet loss and timing out on my server pretty much every day at least few times a day. I suspect it could be a bad hdd or perhaps something to do with the network. My server is ns200552.ovh.net.
Right now its very difficult to access the server especially since i have few people all over the world trying to access important files and theyre struggling too.
Look forward to getting this issue solved,

Lawrence.