OVH Community, your new community space.

Network problems??


Busby
05-09-2013, 22:03
Nothing more than the brief interuptions I've been reporting for some time..

theatheist
05-09-2013, 01:00
Is anybody else still having issues?

roger198
30-08-2013, 13:49
ok now we have ripe ips all put back on big server while my machines are on other servers, u can not move ripe ips to them around anymore and also they are loosing there mac addresses one by one and if you try to make a new mac it says it already has one ?? but does not show any in the control panel also they end up as a dead ip. this is getting silly OVH.

hfalz
30-08-2013, 13:20
Can we claim SLA on this considering our SP in RBX1 was unavailable for at least 3/4 hours

theatheist
30-08-2013, 11:53
wth is going on, We have servers going up and down all over the place???

roger198
30-08-2013, 11:10
Quote Originally Posted by tehspanna
Installations seem to be working again, maybe things are getting better?
Its Still not right. I ended up with some ips on different servers, dead ips which i had to restart the servers a couple of times and redo the MAC addresses atleast twice to get to work.

one ip which is dead has no mac but when you try to give it a mac address it says its already got one LOL.

I have some ips that can not see other ips on other servers and the last big problem is I can not move any RIPE ips or fallover ips across servers. a complete **** up at the mo...

tehspanna
30-08-2013, 01:50
Installations seem to be working again, maybe things are getting better?

Busby
30-08-2013, 01:44
Quote Originally Posted by JakeMS
I know how you feel..

"is it back up yet?" no..

"what about now?" no..

"can you fix it?" no it's out of my control..

"why?"

.......
Yes, something like that lol..

An artist waits all month to hear his show then the station goes down - how do you say sorry for that after he has tweeted/facebooked all his friends.

You feel a right prat!

JakeMS
30-08-2013, 01:40
I know how you feel..

"is it back up yet?" no..

"what about now?" no..

"can you fix it?" no it's out of my control..

"why?"

.......

Busby
30-08-2013, 01:39
What a night!

I run a radio station on my 3 servers and I have had nothing but complaints all night..

Things seem settled now

JakeMS
30-08-2013, 01:11
Quote Originally Posted by Trapper
Tried to post earlier, but the forum was down

Looked at:
http://weathermap.ovh.net/roubaix-1
...and everthing on rbx-g1-a9 and rbx-g2-a9 was at 0%

I know two of my servers run through those.

There were lots of other bits down to zero as well. Mostly seems to be back up now.

This is the job which did it:
http://status.ovh.co.uk/?do=details&id=5301

One of my servers failovers was up and down the the proverbial whore's knickers... But the main server IP was fine.

Note: the above "Job" ahs still not been updated (midnight)...

~Trap
Yeah.

But!!!

Network is back online according to OVH!

http://travaux.ovh.com/?do=details&id=9224

Trapper
30-08-2013, 00:59
Tried to post earlier, but the forum was down

Looked at:
http://weathermap.ovh.net/roubaix-1
...and everthing on rbx-g1-a9 and rbx-g2-a9 was at 0%

I know two of my servers run through those.

There were lots of other bits down to zero as well. Mostly seems to be back up now.

This is the job which did it:
http://status.ovh.co.uk/?do=details&id=5301

One of my servers failovers was up and down the the proverbial whore's knickers... But the main server IP was fine.

Note: the above "Job" ahs still not been updated (midnight)...

~Trap

tehspanna
30-08-2013, 00:26
Yeah, looks like RBX1 and RBX4 are knobbed.

macole111
30-08-2013, 00:21
Take a look at: http://status.ovh.net/vms/index_rbx.html

-macole111

externo6
30-08-2013, 00:17
Having some issues today with one of our failover ips in RBX4, looking in our gateway logs we have this:

Aug 29 21:53:45 gw apinger: ALARM: (###.###.###.###) *** down ***
Aug 29 21:53:46 gw kernel: arp: ###.###.###.### moved from 00:07:b4:##:##:## to 00:07:b4:##.##.## on em0

(Ip and Mac Hashed out )

Goes down for a few mins than back up again (happened twice now) but the above is spammed in the system logs through out today and some of this week.

macole111
30-08-2013, 00:16
No problems for me as far as I can tell, but all my servers are in BHS RBX4 or RBX3.

-macole111

tehspanna
30-08-2013, 00:13
Thought something odd was going on - kept on getting booted from ESXi sessions.

Tried reinstalling OS, now it won't reboot "Reboot system temporary unavailable". Related?

alex
30-08-2013, 00:12
I had partial downtime, one IP was offline => online => ofline => ofline => online

Don't forget to claim the SLA credit, if you entitled.

Busby
29-08-2013, 23:17
Got one of my servers back: 'It was down for 2 hours, 24 minutes and 48 seconds'

cartwright118
29-08-2013, 23:15
All of my failovers are back online now

JakeMS
29-08-2013, 23:15
Sorry for the dupe post, haven't been able to get back to forum for couple hours (possibly related)

Just wanted to confirm both servers are now responding, anyone else got such luck?

JakeMS
29-08-2013, 21:49
So unfair, mine doesn't have failover or additional IP's and is down :/

Code:
PING  (91.121.109.xx) 56(84) bytes of data.
^C
---  ping statistics ---
1421 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 1420316ms

cartwright118
29-08-2013, 21:45
Quote Originally Posted by dan
My servers in RBX1 are up.
But the failover IPs are all down unfortunately.
Rerouting to an other server doesn't work.
Same...

dan
29-08-2013, 21:45
My servers in RBX1 are up.
But the failover IPs are all down unfortunately.
Rerouting to an other server doesn't work.

Busby
29-08-2013, 21:42
Mine are both still down - 2 hours and counting..

chostwales
29-08-2013, 21:39
Its not a case of post when there backup.

We have several dozen servers and several of them are used for VMs. There all going up/down... One minute their down... next there up... then back down. Between Kimsufi Range, OVH Range etc etc.

This is effecting all kind of IPs. VM IPs, NODE IPs, VMAC IPs, DEDI SERVER IPs, RIPE BLOCKS, FAILOVERS etc etc.

Lets see how long this takes to put right and see what there response is in the morning.

Overall we have been with OVH for several years and find there monitoring fair superior than much of the competition.. They usually know of a problem before we do.

cartwright118
29-08-2013, 21:38
Same here, only FailOvers in RBX

LawsHosting
29-08-2013, 21:38
Quote Originally Posted by cartwright118
All post here please when your IP's are back up?
Is it just failovers? or Ripes too? Only got failovers in RBX1, no Ripes.

And is it RBX only?

cartwright118
29-08-2013, 21:35
All post here please when your IP's are back up?

LawsHosting
29-08-2013, 21:34
Comment by OVH - Thursday, August 29, 2013, 8:13 p.m.
we ended routers vlan 1 (70 routers)
but there is nothing wrong. OSPF process not want to go back. it is going to simplify the configuration of annocer avoid all LSA then restart the routers planted. we already have some routers UP. but much remains to be done.,
Well, hurry the f.... up please.

dan
29-08-2013, 21:32
Quote Originally Posted by Vmlweb
Most likely.
There is an update on the french page:
http://travaux.ovh.net/?do=details&id=9224
(use google translator)

LawsHosting
29-08-2013, 21:31
The server for http://forum.ovh.co.uk/index.php took too long to respond. It may be overloaded.
Not sure whether to laugh or cry.

Can someone try calling the tech number, I know they cant speak English but this is a joke now.

cartwright118
29-08-2013, 21:30
All of my failovers are offline... 178.32.48.** and 178.32.55.**

My main server IP is fine though. 91.121.210.**

I was going to submit an incident but concerned I'll be billed!

Vmlweb
29-08-2013, 21:29
Quote Originally Posted by Busby
Its crap that this has been going on for so long now with OVH engineers obviously not aware and no way of telling them..

I raised ticket almost 2 hours ago but the staus page still shows no problems that would indicate there is a major fault..

Maybe we should e-mail Oles
Isn't this the issue?
http://status.ovh.co.uk/?do=details&id=5301

Busby
29-08-2013, 21:18
Its crap that this has been going on for so long now with OVH engineers obviously not aware and no way of telling them..

I raised ticket almost 2 hours ago but the staus page still shows no problems that would indicate there is a major fault..

Maybe we should e-mail Oles

LawsHosting
29-08-2013, 21:13
Quote Originally Posted by BELLonline
it's just the failover IP affected which is strange!
In the same boat.....

BELLonline
29-08-2013, 21:11
Not just me then! I've been trying to reboot my servers. Seems like with one of them it's just the failover IP affected which is strange!

LawsHosting
29-08-2013, 21:06
Quote Originally Posted by HostRange
It seems to be getting worse more and more of my servers are going down
with some IPs or all, even the main IP?

HostRange
29-08-2013, 21:02
It seems to be getting worse more and more of my servers are going down

Jasgriff
29-08-2013, 20:55
Quote Originally Posted by Tz-OVH
This is just what OVH needed. It's not been a good (well, order wise it has) month for them.

Good luck and fix it quickly OVH!
Agreed,

Not sure what they could do to make this worse TBH.

Is there a chance that someone would try and batter them with DDOS attacks?

Tz-OVH
29-08-2013, 20:50
This is just what OVH needed. It's not been a good (well, order wise it has) month for them.

Good luck and fix it quickly OVH!

Busby
29-08-2013, 20:45
I went into the MRTG and got 'MRTG data are not available' so it looks like something major has gone down..

JakeMS
29-08-2013, 20:40
Thing is, we have no idea how big of an issue this is, it could take time to fix, it or could be a 5 minute fix, we just don't know :-/

But even leaving a ping open i'm getting nothing from both internal from rbx4 to rbx0 and external:

External
Code:
---  ping statistics ---
11 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 10722ms

---  ping statistics ---
524 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 523092ms

---  ping statistics ---
916 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 915316ms

---  ping statistics ---
1007 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 1006387ms
Internal:

Code:
---  ping statistics ---
117 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 116329ms
Come on server, breath! breath!

/me starts CPR on mail server

Jasgriff
29-08-2013, 20:37
Can we pay 1 a month for this not to happen?

Busby
29-08-2013, 20:34
I'm also finding this forum slow and sometimes just a blank page..

You would think they would be on this by now..

LawsHosting
29-08-2013, 20:30
Quote Originally Posted by JakeMS
Both servers here are using the standard IP issued by OVH when servers are initially set up. So I don't think it's that.
Maybe it's the DDOS system that's shagged... blocking all kinds of stuff, even legit requests!

JakeMS
29-08-2013, 20:27
I wonder if OVH monitoring notification system is also down? causing no notifications? .

szisti
29-08-2013, 20:26
funny thing is that my webserver/mail is up
except the failover IP addresses, on which the sites are are not

great day!

JakeMS
29-08-2013, 20:26
Both servers here are using the standard IP issued by OVH when servers are initially set up. So I don't think it's that.

LawsHosting
29-08-2013, 20:24
Quote Originally Posted by JakeMS
"hey I can't access my email!" that I noticed!
My nagios beeped like hell, that's how I knew!

Quote Originally Posted by JakeMS
Everythings up.. but it's not.
Failovers/RIPEs are dud AFAIK

JakeMS
29-08-2013, 20:21
Same here, no notifications either it was only through a email user going "hey I can't access my email!" that I noticed!

According to this:
http://status.ovh.co.uk/vms/index_rbx.html

Everythings up.. but it's not.

Busby
29-08-2013, 20:19
In the manager it simply says datacentre - datacentre - very helpful..

Do they even know there is a problem as I not had any notification from ovh that my servers are down..

LawsHosting
29-08-2013, 20:16
Quote Originally Posted by Busby
I think they probably are as I have had them for some time - before they had a uk data centre if I remember right..
It will tell you in The Manager.

And there's no UK datacentre..... sadly!!!!!!!!!!

JakeMS
29-08-2013, 20:16
I can confirm our mail server (SP16G in RBX0) is down, however web server in RBX4 is up (thank god)

Edit: RBX4 server appears to have intermittent issues as well according to pingdom.


(UP) 29/08/2013 19:11:25 29/08/2013 19:15:25 4m Test Result Log
(DOWN) 29/08/2013 19:07:25 29/08/2013 19:11:25 4m Test Result Log Root Cause Analysis
(UP) 28/08/2013 00:00:00 29/08/2013 19:07:25 1d 19h 7m

Busby
29-08-2013, 20:11
I think they probably are as I have had them for some time - before they had a uk data centre if I remember right..

How can I tell?

LawsHosting
29-08-2013, 20:11
Even this forum, which is fun for us KS owners..... It's after 6pm and we only have this forum for support!

Trapper
29-08-2013, 20:01
http://status.ovh.co.uk/?do=details&...818984dc987157

Are they in RBX / RBX3 / RBX4...?

One of my RBX 1's is down, the other is on-off-on

~Trap

szisti
29-08-2013, 20:00
I've lost one also

Just tried to do a reboot .. But don't know what's happening

Busby
29-08-2013, 19:40
Don't know if I'm alone but 3 of my servers are inaccessible at the moment..