We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

Ubuntu 13.4


ShadowNet
06-10-2013, 05:24
Do you have the 512 user 10 virtual server license?


Yes i do, and i may have a backup some place but i forgot about that and just transferred the licence and the tdns.ini.

How ever that being said after reading your post i have now made a backup copy and now have that on a USB Pen drive for safe keeping.

Thanks.

Jasgriff
06-10-2013, 01:51
you you not got the old server running still so that you can make a backup which will include the channels etc?

Do you have the 512 user 10 virtual server license?

ShadowNet
06-10-2013, 01:41
Already sorted i had pre packed the server + licence and its up and running as it should be, just have to spend some time recreate all the channels now thats a bigger pain than getting the damn OS running.

Oh and it restarts if the server is restarted. :_)

Jasgriff
06-10-2013, 01:26
Glad you are up and running.

Here is a link to get your teamspeak server to auto run. Not if its going to work for u though.

http://www.bayerschmidt.com/index.ph...ntu-1004-lucid

ShadowNet
06-10-2013, 01:15
Thank Guys for all your support but finally i am useing fedora 19 with a cross mix of KDE/Mate.

Every thing is up and running exactly as i wanted it.

Cheers Guys. :_)

Regards N.J.

Jasgriff
05-10-2013, 21:30
Shadows i'm the same as you with regards to learning how to use Ubuntu. As Phixion says its really powerful when you start to learn what it can do.

I have also loaded a couple of teamspeak servers on mine and I found it easier doing it through putty with just commands rather than trying to do it through the desktop.

Phixion
05-10-2013, 21:19
Ubuntu is probably the most newbie friendly distro you could use.

It's entire philosophy is ease of use.

ShadowNet
05-10-2013, 16:57
Thank you! Jasgriff.

Ubuntu is just like i have half a operating system its more disfuntional than functional..

So many default functions / programs are just not at hand as in fedora 17 :_(

for example you chant just install ts3 server (out of the box) & expect it to run via the .sh script. (nope you get some stupid error message)

I would have been better of with windows (trial)

Jasgriff
05-10-2013, 09:29
The default x2go is ready to go.

I have ran it on a Virtual machine with only 512 Ram and am running it on a server with only 2gb of ram now and it works fine.

I'm working today but if you haven't got it going by tonight I can help you then.

ShadowNet
05-10-2013, 06:08
Quote Originally Posted by Phixion
Isn't all that stuff installed by default with the x2go install templates?

You should be able to log in to desktop via x2go instantly once installation is complete.
I have NO idea as this is the first time with ubuntu, and as for x2go i am not liking it one bit, Keeps crashing on me slow and sluggish just a general pain in the ***.

Maybe its just because the server has 4gb memory and 1TB HDD but who knows its only until such time as i can get the mPS dedicated.

Compared with fedora this ubuntu is horrible even with gnome desktop, it feels like its missing so much.

Phixion
05-10-2013, 03:17
Isn't all that stuff installed by default with the x2go install templates?

You should be able to log in to desktop via x2go instantly once installation is complete.

ShadowNet
05-10-2013, 03:07
Quote Originally Posted by Jasgriff
Ok I re-installed using Ubuntu Desktop 12.04 "Precise Pangolin" LTS + x2go

Connected using desktop username and the password from the email along with the custom settings and it worked straight away.
--------------------------------------------------------------
UPDATE:

After many hours attempting to figure out Fedora 19 and attempting many work a rounds it was decided by me my self and i the fedora 19 is null / void and purged from the system once again.

And now i am on the way to installing Ubuntu 12.04 & x2go...

Just doing this stage....

sudo apt-get update
sudo apt-get install gnome-core gnome-session-fallback

x2go is reinstalled again and ready too go.

And waiting for this lot to install, will report back later with a further update if all is well or not...

Jasgriff
04-10-2013, 21:25
Ok I re-installed using Ubuntu Desktop 12.04 "Precise Pangolin" LTS + x2go

Connected using desktop username and the password from the email along with the custom settings and it worked straight away.

ShadowNet
04-10-2013, 21:00
OK well i have been at this since 10.00 am GMT.

Jasgriff
04-10-2013, 20:53
It should connect up for u. I have reintalled one of my servers to test that it still works for you.

ShadowNet
04-10-2013, 20:37
I cant make a new connection, for some reason when i start x2go it just instantly pops up with the message.

I will purge all files related to x2go and reinstall once again.


EDIT

OK after purging every trace of x2go i am now able to make the custom connection, so i accept the new key and this is what happens next.



EDIT:

And now this error message.



I think i should just stop wasting more and more time and just in stall 12.04 and be done with this...

Jasgriff
04-10-2013, 20:32
http://help.ovh.co.uk/x2goUbuntuDesktop

When you create a new connection change the session type to custom desktop and add "gnome-session --session=gnome-classic" in the command box.

Worked for me hopefully it will do the same for you.

ShadowNet
04-10-2013, 20:21
Quote Originally Posted by Jasgriff
Make sure you add the custom settings in x2go and it should work fine. I tried it yesterday and none of the settings would work without them.

I would but the client just closes after i click OK on the popup message "unable to start xserver." so i am unable to do nothing?.

Jasgriff
04-10-2013, 20:11
Make sure you add the custom settings in x2go and it should work fine. I tried it yesterday and none of the settings would work without them.

ShadowNet
04-10-2013, 20:05
I installed 13.04 x64.


Well if i cant get this running with 13.04 i will reinstall with U12.04 x64.

Phixion
04-10-2013, 19:55
Which version did you try? I recently installed Ubuntu 12.04 (LTS) with x2go for a friend and it worked fine.

12.04 is long term support btw, most people stick with that version on their servers.

ShadowNet
04-10-2013, 19:48
Quote Originally Posted by Phixion
Have you tried using Ubuntu with x2go? Doesn't really answer your question but it does make remote desktop a lot easier.

Sorry I can't be of more help, I don't use desktops on my servers!
YES i have attempted to use x2go and it says : unable to start xserver.

This is why i installed nomachine,

Phixion
04-10-2013, 19:17
Have you tried using Ubuntu with x2go? Doesn't really answer your question but it does make remote desktop a lot easier.

Sorry I can't be of more help, I don't use desktops on my servers!

ShadowNet
04-10-2013, 16:33
Just having a minor issues with getting the desktop icons, etc, etc...

see image below this is what i have managed to do so far.

Need some help / advice please.

http://i.imgur.com/e54U5Az.jpg

Also xstartup looks link this...

#!/bin/sh


xrdb $HOME/.Xresources
xsetroot -solid grey
#x-terminal-emulator -geometry 80x24+10+10 -ls -title "$VNCDESKTOP Desktop" &
#x-window-manager &
# Fix to make GNOME work
export XKL_XMODMAP_DISABLE=1
/etc/X11/Xsession
gnome-session-fallback &


EDIT: installed nomachine and now i get this error ?

http://i.imgur.com/8aSVFzh.png

Is it going to be possible to get some help with this problem ? 20+ views and nothing ?